A kézdivásárhelyi koripálya

2010.01.02. 13:41 tunded

A legjobb. Pontosabban összehasonlítva 2 db. budapesti és 7 db.bukaresti korcsolyapályával, a mienk messze fölülmúlja a többit.

          Legfontosabb szempontként a jég minőségét veszem: kivéve a bp-i városligetben levő pályát, az összes többi annyira MŰ, az az érzésem volt, mintha egy műanyag tálon siklanék. A kézdii az pedig egyszerűen tökéletes ilyen szempontból (is). Évről-évre jobb a jég minősége és érzed, hogy ha akarnád, akár fel is törhetnéd a jeget, mert valódi.

           A következő szempont a távolság, pontosabban, hogy hány órát kell utaznom addig, amig végre jégre szállhatok. Gondolom ki sem találjátok, hogy itt melyik pálya vezet toronymagasan: hát persze, a kézdii! Egyértelmű. Itt van a tömbházak mögött, nagyjából 4 perc gyalog/mostanság mindenhová autókázok, de valahogy nem hiányzik a hideg autó, főleg, hogy időben ugyanannyi a táv/. Bukarestben is ott van a Cismigiuban a pálya, kb.7 percre tőlem/gyalog/, de higyjétek el, csak mérgelődtem/a jég-egyszer s mindenkorra: az nem jég- katasztrófa, belépő nagyon magas+cipőmegőrzésért is sokat kell fizetni/. A többi pálya meg nagyon messze van tőlem/1 -2 óra távolságnyira metró+gyaloglás vagy autókázás/.  

           Harmadik szempont: ár. Cismigiu -15 ron, Piata Unirii-15 ron,Kiseleff-15 ron, ezek a bukaresti árak, ráadásul legtöbb helyen cipőmegőrzésért is kérnek pénzt, amit egyértelmű, hogy kifizetsz, csak nem fogsz 2 órán keresztül idegeskedni, hogy meglesz-e még a cipőd. Kézdin 5 ron és valahogy úgy vagyok vele, hogy tudom, az a pénz itthon marad.

Hogy ne csak dicsérjem a pályánkat, akkor elmondom, hogy kicsit tolongás van az öltözőben, de ez, megfigyeltem, nem csak nálunk van így.

Szóval, kedves kézdivásárhelyiek és nem csak- gyertek korcsolyázni, mert van, ahol és a korcsolya tényleg szuper sport/nem izzadsz, friss levegőn vagy, társalkodhatsz közben, rég nem látott ismerőssel találkozhatsz, vagy csak egyszerűen rovod a köröket és megnyugszol:)/.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdicity.blog.hu/api/trackback/id/tr591639252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása